Beste vrienden van het EsportsDome,

Het is bijna 5 maanden geleden dat onze crowdfunding afliep en wij onze laatste Facebook post plaatsten. We hebben ons crowdfundingsdoel niet behaald en daardoor konden we de originele plannen niet realiseren. Met behulp van de crowdfundingscampagne konden wij een pand huren en garanderen minimaal 2 jaar open te zijn, maar aangezien we door het niet behalen van het campagnedoel niet de gewenste financiële middelen hadden bleek dat niet haalbaar. Even dachten we dat onze droom in duigen viel.

Echter, tijdens de crowdfundingscampagne zijn er ook veel dingen gebeurd die positief waren. Voor de buitenstaander moeilijk bij te houden ontwikkelingen, maar absoluut ontwikkelingen die onze droom in leven hielden. Zo zijn we benaderd door vele media partijen die een stuk over ons wilden schrijven of een video wilden maken, bedrijven die ons nauwlettend in de gaten gingen houden om ons eventueel te gaan sponsoren en vele vrijwilligers die met alle liefde hun steentje wilden bijdragen aan de realisatie van het EsportsDome. Zóveel vrijwilligers zelfs dat we op een gegeven moment de toestroom een halt moesten toezetten, we hadden toen immers weinig zekerheid of het EsportsDome er überhaupt zou komen.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en kunnen wij mededelen dat er nog steeds volop aan het EsportsDome wordt gewerkt. We zijn 2 dagen per week, met inbreng van ons eigen spaargeld, bezig om alle voorbereidingen te treffen op de komst van het EsportsDome. Het liefst zouden we natuurlijk elke dag eraan werken, maar helaas hebben wij net als ieder ander persoon ook te maken met dagelijkse kosten waar we voor moeten werken om die te kunnen betalen.

Om onze woorden kracht bij te zetten zullen wij op 25 en 26 maart op één van de grootste evenementen van Nederland te vinden zijn: Dutch Comic Con 2017. Hier zullen wij een voorproefje geven van waar wij toe in staat zijn. Er zal een free-to-play area zijn waar men lekker zelf kan gamen en een area waar je één van de professionele esporters die wij meebrengen kan uitdagen. Tevens zullen wij er iets doen waar wij onder de naam Breda Masters al bekend om staan: Een groot, goed en vooral gezellig Hearthstone toernooi organiseren.

Lijkt het je leuk om ons te helpen het EsportsDome te realiseren, op welke manier dan ook, schroom dan niet ons een berichtje te sturen via ons contactformulier. Vertel daarin even iets over jezelf en waarbij jij denkt te kunnen helpen. Je krijgt sowieso bericht terug van één van ons en iedereen is welkom.

We hopen jullie snel weer van goed nieuws te mogen voorzien en wie weet komen we elkaar tegen op Dutch Comic Con!

Marcel en Ruben – initiatiefnemers EsportsDome.